BAHAN KISAR
Mee Hoon cap Jasmine - rendam
Daging - dipotong kecil
2 ulas Bawang Merah
5 ulas Bawang Putih
Segenggam Udang Kering / Ikan Bilis
4 sudu besar Cili Kisar
Minyak masak
3 sudu besar Sos Cili
2 sudu besar Sos Tomato
3 sudu besar Sos Seafood
Sayur - Sawi / Taugeh
HIASAN
Telur dadar
Cili Merah
CARA-CARANYA:
Goreng daging dengan minyak sehingga air daging kering...bila dah kuar minyak, masukkan bahan kisar dan tumis hingga pecah minyak...then masukkan cili kisar & tumis sehingga garing...bila dah garing baru masukkan sos cili, sos tomato, sos seafood & gaul sebati...perasakan dengan garam...then masukkan mee hon yang dah ditoskan airnya...gaul...masukla taugeh / sawi...gaul sampai kering...then siap...ummmm...yummy!!!
No comments:
Post a Comment